Valitse sivu

Miehet ry on avannut Miehet -nimisen Facebook-keskusteluryhmän miehille ja miesten tasa-arvosta kiinnostuneille. Keskusteluryhmä on kokeilu, jonka on tarkoitus tarjota tila erityisesti miesten tasa-arvoa koskevalle matalan kynnyksen keskustelulle sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymyksiin liittyvän sisällön jakamiselle. Facebook-ryhmä on suljettu, jotta turvallisemman tilan periaatteiden toteutuminen on helpompi taata.

”Meidän kokemuksen mukaan yhä useampi mies on kiinnostunut tasa-arvokysymyksistä ja etsii luontevaa alustaa missä jakaa ajatuksiaan. Netissä keskustelu kärkevöityy helposti ja saa liian usein esimerkiksi trans- tai homovastaisia piirteitä. Me halutaan välttää tällaista ja samalla tarjota tila vertaiskeskustelulle”, toteaa yhdistyksen jäsenvastaava Tuomas Peurakoski.

Keskustelualusta on tarkoitettu kaikille, eikä yhdistyksen jäsenyys ei ole vaatimus mukana olemiselle. Kuitenkin jokaisen keskustelijan odotetaan noudattavan keskusteluryhmän sääntöjä ja pitävän yllä sen yleistä henkeä.

”Ylläpidetään asiallista meininkiä kaikissa ryhmän keskusteluissa. Eli kunnioitetaan muita eikä tehdä tarpeettomia oletuksia, noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Näin jokaisen on mielekästä osallistua keskusteluun”, tiivistää Touko Niinimäki, Miehet ry:n viestintävastaava ja yksi ryhmän moderaattoreista.

Kaikki keskustelijat ovat sukupuoleen katsomatta tervetulleita ryhmän jäseniksi.