Valitse sivu

Miehet ry:lle valittiin lauantaina 5.12. syyskokouksessamme uudeksi puheenjohtajaksi Jesse Kareinen Janne Salakan seuraajaksi. Ohessa on Jessen tervehdys- ja Jannen jäähyväispuheenvuorot:

Hei! Olen Jesse Kareinen, 25-vuotias järjestö- ja koulutussuunnittelija sekä järjestö- ja nuorisotyön opiskelija ja minulla on ilo ja kunnia ottaa vuodenvaihteessa vastaan Miehet ry:n puheenjohtajan tehtävät.

Vuosi 2021 tulee olemaan meille mielenkiintoinen vuosi. Kuntavaalit ovat mahdollisuus nostaa meille tärkeitä, konkreettisesti miesten arkeen vaikuttavia asioita julkiseen keskusteluun. Lisäksi ensi vuosi tulee olemaan järjestöllisen kasvun ja kehityksen aikaa, jota kohti lähden innolla osaavan ja ahkeran hallitukseni kanssa. Kutsun sinut mukaan tekemään vuodesta 2021 entistä yhdenvertaisemman, inklusiivisemman ja vaikuttavamman yhdessä meidän kaikkien kanssa.

Kuva: Sakari Piippo / YLE

Vuoden vaihteessa eläköityvänä puheenjohtajana katson viimeistä kahta vuotta lämmöllä ja kiitollisuudella, ilolla ja ylpeydellä.

Miehet ry on kasvanut lyhyessä ajassa yhdeksi keskeisistä tasa-arvotoimijoista Suomesta. Olemme luoneet keskusteluyhteyden ja voittanut luottamuksen kymmenien suomalaisten tasa-arvo-, yhdenvertaisuus- ja ihmisoikeustoimijoiden kanssa. Olemme asettaneet julkisessa keskustelussa agendan sille, mistä ja miten miesten tasa-arvokysymyksistä puhutaan. Samoin olemme ottaneet osaa valtakunnalliseen päätöksentekoon ja luoneet kansainvälisiä verkostoja.

Eri kanavissamme tavoitamme satoja tuhansia ihmisiä kuukausittain. Ennen kaikkea olemme rakentaneet yhteisön lähes 300 feministille. Itse ajattelen, että Miehet ry on paljon enemmän kuin yhdistys – se on liike. Liike ihmisille, jotka haluavat edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, liike miehille, jotka haluavat ottaa aktiivisen roolin tasa-arvotyössä. Liike meille kaikille, jotka olemme omistautuneita työskentelemään sellaisen huomisen puolesta, jossa jokainen saa olla oma itsensä ilman pelkoa syrjinnästä, tuomituksi tulemisesta tai marginaaliin puskemisesta.

Haluan kiittää teitä kaikkia siitä, että olette olleet mukana ja mahdollistaneet tämän. Lisäksi haluan kiittää siitä luottamuksesta ja vastuusta, jonka olette minulle henkilökohtaisesti suoneet. Jatkan ilolla työtä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden eteen Miehet ry:n hallituksen jäsenenä, mutta nyt on aika siirtää ruori seuraavalle. Päätös ei ole raskas, sillä että tunnen Jesse Kareisen ja tiedän, että hän on paras mahdollinen puheenjohtaja tälle yhdistykselle.

Miehet ry onnittelee Jesseä puheenjohtajuudesta ja kiittää Jannea todella hyvin tehdystä työstä! Män rf gratulerar Jesse för ordförandeskapet och tackar Janne för väldigt välgjort arbete! Men congratulates Jesse for being elected as our chairperson and would like to thank Janne for an excellent job!